zie ook: www.HOSpeed.nl • Telefoon: 06-25022761

Kantoor Interieur

De trends in kantoorinrichting die de afgelopen jaren opkwamen, zullen zich de komende jaren doorzetten. Naast flexibiliteit en creativiteit wordt verwacht dat er bij de inrichting van de werkplek rekening wordt gehouden met persoonskenmerken en is duurzaamheid een vanzelfsprekendheid. De invloed van de generaties Y en Z is hierin duidelijk terug te zien. Enkele belangrijke trends en inspiratie in kantoorinrichting volgens Rever zijn:

Van work-life balance naar work-life fluency: hoge verwachtingen kantoorinrichting

Waar generatie X op zoek ging naar een balans tussen werk en privé (work-life balance), lopen deze werelden voor de jongere generaties gewoon in elkaar over (work-life fluency). De technologische ontwikkelingen maken dat we altijd en overal kunnen werken: e-mails worden in de trein beantwoord, verslagen thuis na het avondeten uitgewerkt. Tegelijk is het normaal geworden om een afspraak met de hypotheekadviseur of een uurtje sporten in te plannen tijdens de ‘normale’ werkuren, laten we onze nieuwe schoenen gewoon op kantoor bezorgen of spelen we een potje tafeltennis met collega’s. Waar je ook bent, je kiest om te werken, of juist niet.

Wat eerder ergonomie heette, wordt in deze tijdsgeest het aanmoedigen van een gezonde levensstijl. Een leuke tip is het aanleggen van een belparcours dat mensen tijdens het bellen kunnen volgen doorheen het kantoor. Ook de gamification trend past binnen work-life fluency: jongeren besteden een groot deel van hun vrije tijd aan games en vinden het als vanzelfsprekend dat dit doorvertaald wordt naar de werkvloer.

Werknemers besteden dus minder tijd op kantoor, maar hebben wel hoge verwachtingen van hoe ze daar gefaciliteerd worden. Dit weerspiegelt de veranderende functie van het kantoorgebouw. De technologie ontwikkelt zich razendsnel en de vaardigheden die werknemers nodig hebben, verschuiven mee. Creativiteit, flexibiliteit en sociale intelligentie worden steeds belangrijker in een werkomgeving die verschuift van vaste functies naar tijdelijke rollen. Gelijkgestemden komen online of fysiek samen rond een bepaald vraagstuk of thema. Kantoorgebouwen worden daarbij plekken waarbij mensen elkaar niet alleen ontmoeten om samen te werken, maar ook – vooral – om elkaar te inspireren.