28
sep

Thuis voelen in je hotelkamer

Welk hotelier wil niet dat zijn gasten zich thuis voelen bij hun verblijf. Des te verbazingwekkender is dat er nog (te) veel hotels zijn waarbij men zich beslist niet welkom voelt!

Naast een persoonlijke ontvangst wordt de beleving in hotelkamers steeds belangrijker en accepteren gasten steeds minder standaard ingerichte hotelkamers. Of uw hotel nu wel of geen groot budget beschikbaar heeft, uw gasten zullen zonder meer van het hotel verwachten dat het er goed uitziet en men zich er prettig, gastvrij voelt.In de huidige markt zien we inmiddels voldoende voorbeelden van interieurs in b.v. de retailmarkt en restaurants dat ze tevens het bewijs zijn dat je niet per se in een diepe buidel moet tasten om een goed interieur te krijgen. Het gaat vooral om de beleving! Met slimme en betaalbare oplossingen kun je al snel een fantastisch interieur creëren!

Stel je wilt je gasten laten thuis voelen. Welke associaties komen dan als eerste bij je op? Over het algemeen is dit “warmte” en “gezelligheid”. Daarnaast wil de gast zich gezien en welkom voelen! Vervolgens zou de grootste verrassing de kamer moeten zijn! Hoe fijn is het niet als je als gast direct omgeven wordt met mooie materialen, een warme sfeer en de beschikking krijgt over de nieuwste technieken. Op je hotelkamer je eigen Netflix serie bekijken of je eigen Spotify playlist afspelen en daarnaast ook nog eens met je smartphone je eigen licht sfeer kunt bepalen. Vervolgens onderuitzakken in een comfortabele stoel en na een stevige activiteit heerlijk genieten van een welness ervaring in je eigen kamer. Dat maakt het helemaal af! En natuurlijk voldoende oplaadmogelijkheden en USB-aansluitingen.

Als interieurarchitect zijn wij dagelijks bezig met interieurs die je laat thuisvoelen. En dat gaat niet alleen over mooi zijn! Natuurlijk is het erg praktisch om in een hotelkamer een gladde pvc-vloer te hebben. Maar welk nadelig effect geeft dat aan de ruimte? Vaak worden geluiden daardoor “hard” en is ook het contactgeluid met de “benedenburen” vaak een storende factor. Daarom adviseren wij bij projecten, in dit geval, mooie karpetten, eventueel voorzien van eigen dessins of afbeeldingen. En als je vervolgens mooie dikke verduisterende gordijnen toepast krijg je nog meer het “huiselijke” gevoel wat dan tevens meer bijdraagt aan de akoestiek. Hotelkamers laten je steeds meer thuis voelen!

© Ab Oosterhof, interieurarchitect, geschreven voor Prints van Oranje.